Müzeler Günü'nde Konuralp Müzesinde yapılan toplantıya sadece bir çoğu amir ve memur olan 30 kişinin katılması “Müzenin Tanıtımı konusunda yeterli çalışmanın yapılmadığı şeklinde yorumlandı.

Karadeniz Bölgesinin tek antik kenti olma özelliğine sahip Konuralp Müzesi'nin önce yerel halka açmak gerektiğini dile getiren vatandaşlar, “Konuralp gibi bir değerin yerel halk tarafından tanınması için müzenin halka ve öğrencilere açılarak gezilip görünmesinin sağlanmasının gerektiği ifade edildi.

Konuyla ilgili haberin yayınlanmasının ardından haber merkezimize ulaşan mesajlar, Konuralp Müze Müdürülüğü'nün de yeterli çabayı göstermediği yönünde..Adının açıklanmasını istemeyen bir memur Konuralp Müzesi'ni gezmek ve gerekli bilgileri almak için gittiği esnada kendisine yeterli ilginin gösterilmediği gibi bilgi almak konusunda yeterli kolaylığın sağlanmadığını dile getirdi.

Konuralp Müze Müdürlüğü'nün müzenin tanıtımı konusunda “tam bir seferberlik” hamlesi içine girmesini öneren bir çok izleyici, öncelikle Müze Müdürünün, müzenin tanıtımı konusunda özverili çaba göstermesi gerektiğini dile getirdiler..

 

30 kişinin bile zorla biraraya getirildiği 18 Mayıs müzeler gününde müze müdürü Yunus Reyhan Taşçıoğlu müze hakkında bilgilendirme yapmış, ardından kürsüye çıkan vali yardımcısı  Kazım Karabulut katımın azlığı nedeni ile sitemvari bir konuşma yapmıştı.

Önce bürokratlar, sonra öğrenciler ardından Düzcelilerin bir an evvel Konuralp müzesini gezmeleri  konusunda teşvik edilmeleri ve Konuralp ve Müze hakkında yeterli bilgilere sahip olmaları Düzce'nin tanıtımı konusunda elzem gibi duruyor.Müzeyi önce Düzceli'ye tanıtmalı, sonra Türkiye ve Dünyaya müzeyi açmanın  formüllerini bulmalıyız.

HABER;İ.KELEŞ