Günübirlik turizme tesis kazandırdık
Turizm ile ilgili toplantılar düzenlenerek özellikle  tesisleşme sıkıntısı aşmaya çalışılırken, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz da aynı soruna parmak bastı. Korkmaz, Kırgın çayırında günü birlik turizme yönelik tesisleşme yaptıklarını ve temmuz ayında konserlerle mesire alanının hizmete gireceğini belirtti.
Korkmaz, “ Böyle bir alana ihtiyacımız vardı. Böyle bir mesire alanını vatandaşlarımız da bizden istiyorlardı. Bizde kırgın çayırında çalışmalarımızı başlattık. Buradaki tek eksiğimiz tesisleşme idi. Mesire alanına içme suyu ve elektriği  getirdik. Ormanı temizledik. Çöp bidonları koyduk. Tuvaletler yaptık. Çocuk oyun alanları yaptık. Fitness aletleri koyduk. Her ağacın altında banklar  yerleştirdik. Merkeze uzak bir arazi ve temiz hava var. Manzaralı bölüme kafeterya yaptık. Düzce’nin tek sorunu tesis. Tesis olmadığı için sıkıntı yaşanıyor. Biz buraya tesis yaptık. Son rütüşları yapılıyor. Açılışını yapacağız. Konserlerle açacağız. Kaynaşlı için güzel bir yatırımdır.” Dedi.
GS VE BJK’de gelmek istiyor
Fenerbahçe’nin Topuk Yaylasına tesis kurmasının ardından diğer büyük kulüplerinde Kaynaşlı’ya ilgi duyduğunu dile getiren Korkmaz, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da Kaynaşlı’ya gelmek istediğini dile getirdi.

Korkmaz, “ Kaynaşlı’nın potansiyeli her geçen gün artıyor. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Dün bir toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantıda icraat kararı alındı. Yatırımcıları ilçemize bekliyoruz. Fenerbahçe’nin topuk yaylası bizim için bir fırsat oldu. Orada yapacakları bir hazırlık maçı gerçekten büyük hareketlilik getirecektir. Beşiktaş ve Galatasaray yetkilileri ile de görüştüm. Onlarda burada bir arazi istiyor. Kaynaşlı’ya ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz günlerde Beşiktaşlı yetkililer ile görüştük. Onlar Galatasaray’dan bir adım öndeler  ve Kurugöl bölgesini istiyorlar. Düzce yatırım konusunda şu anda eylem durumunda ve yatırımcılar buraya gelecek. 1 yıl içinde gözle görülür elle tutulur bir çalışma yapılacaktır. Dün toplantıda MARKA tarafından hazırlanan yavaş yol projesi görüşüldü. Onun tanıtımı yapıldı. Eko Pazar kurulması gündemde. İstanbul ve Ankara’dan gelenler ağırlıklı olarak ilçemizde yöresel ürünler istiyorlar.” Dedi.

Haber; E. BEKTAŞ