Ramazan ayı süresince, iftarlardaki talebi karşılamak üzere yayalara geçiş alanı bırakacak şekilde kaldırım alanlarına masa ve sandalye koyulmasına izin verilen lokantalar, dün akşam denetlendi.
Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Polat ve ekibi, Düzce Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Atilla Şişman ile birlikte Spor Sokak ve Gaziantep boyunca denetim yaptı. Masa ve sandalyeleri ile yayaların geçişini engelleyen esnaflar uyarıldı. Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Sedat Polat denetimler ile ilgili şu bilgileri verdi:

 

 

“Şuanda ramazan dolayısıyla lokantaların aşırı derece kaldırımlara yayılmasından mütevelli çalışma yaptık. Gaziantep caddesi ve spor sokağı gezdik. Fazla açılma düzeni bozmama noktasında uyarılar yapıyoruz. Uyarılara uymayanlar hakkında cezai işlemler uygulayacağız.”


Düzce Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Atilla Şişman, esnafların mağdur olmamaları için kurallara uymalarını istedi.

 

 


Şişman, “Benim 450 tane gıda ile ilgili işletmesi bulunan esnaf arkadaşım var. Onların mağdur olmasını istemiyorum. Mağduriyette halkta rencide olmadan, mesleğin gereğini adabını ahlakını göstererek mübarek günleri geçirmeye çalışıyoruz. Belediyemizin bir çalışması vardı. İşgaliye ile alakalı. Para isteniyordu. Belediye başkanımızı ziyaret ettik ve görüşmelerden sonra esnafımıza uyarılarda bulundu.” diye konuştu.

 

 

Haber;S.Kaşkır