Düzce Üniversitesi’nin kurucu rektörü olmaktan gurur ve şeref duyduğunu aktaran Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 3 fakülte ve 5 bin öğrencisi ile kurulan üniversiteyi bugün 11 fakülte ve 20 bin öğrencisiyle dünya üniversitesi haline getirmeye çalıştıklarını dile getirdi ve “Girişimci, yenilikçi, şeffaf, hesap verebilen, kalite ve öğrenci odaklı bir üniversite olduk.” dedi.

KEŞKELERİM...

İki dönemlik süreçte “Keşke hayata geçirebilseydim dediğiniz projeleriniz var mı?” sorusuna ise Rektör Şerifoğlu, “ Keşke demek çok doğru değil. Her deneyim kişiyi zenginleştirir.  Tabiki bazı projeler yarım kalabilir.  Bazı hayaller gerçekleşmeyebilir, bazılarının gerçekleşmesi için de daha zaman vardır. Nitekim otoyol kenarındaki teknopark hayalimiz hala gerçekleşmeyi bekliyor. Bugün teknopark yönetim kurulu kararlı Belediye başkanımız da her toplantıya bizzat geliyor. Yeni dönemde siyasetçilerin desteği ile o binada hayata geçecek.” diye konuştu.

Düzce’nin özellikle konumunun üniversite kenti olmaya uygun olduğuna dikkat çeken Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Ulaşım, barınma sorunlarını ve sosyal kültürel anlamda donanım eksikliklerini giderildiğinde iyi bir üniversite kenti, öğrenci kenti olacak. “dedi. Şerifoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

ÜNİVERSİTEYE SAHİP ÇIKSINLAR

“Bir Düzceli olarak Düzce’nin başına gelmiş en güzel şey Düzce Üniversitesinin kurulmuş olması diyebilirim. Düzce’yi Dünya ligine taşıyacak bir proje.  Bizler Düzce’nin 10,20 hatta 50 yılının yapı taşları olacak projeleri hayata geçirmeye çalıştık.  Düzcelilerden isteğim, üniversiteye sahip çıkmaları, ziyaret etmeleri, 6 aylık sunumları takip etmeleri,  üniversite ile alakalı sorunları bizzat üniversiteye sormaları… Haklarını helal etsinler. Düzce Üniversitesini güzel noktalara getirdik. Bundan sonraki arkadaşlarımızda hemşerilerimizin desteği ile daha da iyi yerlere getirecek.”

Haber;S.KAŞKIR