16. INEPO ulusal çevre proje olimpiyatında 7/a sınıfı öğrencilerimiz Aysu Kaçar ve Kayahan Kaya 560 proje arasından “çeşitli fiziksel ve kimyasal etmenlerin hücre membranı üzerindeki etkileri” konulu projeleri ile bronz madalya kazandılar.

Bank Asya’ nın ana sponsorluğunda INEPO Çevre Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, Fatih Üniversitesi ve Fatih Koleji tarafından düzenlenen INEPO 16. çevre proje olimpiyatına bu yıl rekor sayıda başvuru yapıldı.

Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazanan öğrenciler ilk etapta 560 proje arasında 130 proje ile finale kaldılar.  Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu gibi önemli kurumlardan seçilen 77 akademisyenden oluşan Değerlendirme Kurulu’nun incelemesinden geçen Öncü öğrencilerinin projesi Türkiye üçüncüsü oldu.

Kaçar ve Kaya’nın proje danışmanlığını ise, Fizik Öğeretmeni İhsan Metin ve Biyoloji öğretmeni Mustafa Pirdal yaptı.

Ödül kazanan öğrenciler, birinci olamadıklarına üzüldüklerini, başka yarışmalarda daha iyi dereceler yapabileceklerine inandıklarını belirtirken, Düzce’deki diğer okulların da bu gibi yarışmalarda görmek istediklerini söylediler.