Veda ziyaretlerini sürdüren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Öncü Medya grubu Kurucusu Önder Tonyalı ve çalışanlarına veda etti. Ziyarette Öncü Medya Grubu çalışanları Belediye Başkanı İsmail Bayram’a çiçek takdim ederken, başarılar diledi. Bayram, Öncü Medya grubu Kurucusu Önder Tonyalı, Haber Müdürü Pelin Yıldırım ve Manşet Gazetesi Sorumlusu Canan Üstüner ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyaretin sonunda sorularımızı yanıtladı.

 

 

 

 

 

Başkanlık koltuğunu devretmeye hazırlanan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 5 yıllık icraatlarından, başkan adaylarının vaadlerine, neden aday gösterilmediğinden partisine kırgın olup olmadığına kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak başkanlık koltuğunda oturduğu süre boyunca halka vaad ettiği projelerin ne kadarını yerine getirdiği yönündeki sorumuzu yanıtlayan Bayram, “Yapacağım” dediği şeyleri yapmaya gayret ettiğini vurguladı.

 

 

 

 

 

 

Olumsuz bir intiba bıraktığımı düşünmüyorum

 


Bayram, “Seçimle iş başına gelmek farklı bir duygu... Seçim süreçlerinde bir takım vaatlerde bulunuyorsunuz. Düzce’ye ilişkin hangi işleri yapacağınızı, hangi sorunları çözeceğinizi söylüyorsunuz. Seçimle iş başına gelen birisi için özellikle belediye başkanları için bu söylediklerini yapabilmek çok önemli ama yapamadıklarınız da oluyor. Esas olan yapılan veya yapılmayanların hangi makul sebeplerle böyle olduğunu izah edebilmektir ve samimiyetle çalışabilmektir. Ben de seçim sürecinde yapacağım dediğim şeyleri yapmaya gayret ettim. Kendi sürecime baktığımda söylediklerimizin Düzce'ye ilişkin, mahallelerimize ilişkin ifade ettiklerimizin büyük oranda gerçekleştiğini görüyorum ya da devam ettiğini görüyorum. Geciktiğimiz işler de oldu mutlaka ya da süre içinde farklı şeylerde önümüze çıktığı oldu. Onlara yönelmek zorunda kaldığımız oldu günümüze baktığımızda bu anlamda olumsuz bir intiba bıraktığımı düşünmüyorum takdir halkımızındır. Son güne kadar verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu şehre hizmet etmek çok farklı bir onur. İnsanın doğduğu, büyüdüğü, yaşadığı şehre böylesine hizmet etmek hakikaten çok özel bir duygu. Bende bu duyguyu tattım ve bu duyguyu da bana Düzceliler tattırdı. Bu nedenle şükranlarımı sunuyorum. Düzce’ye her ne şekilde olursa olursun hizmet etmek benim için her zaman onur olacaktır.” dedi.

 

Mutlaka hesabını yapmışlardır

 


Seçim yarışındaki başkan adaylarının Düzce'ye dair vaad ettiği kimi projelerin “Uçuk” olarak değerlendirilmesini de yorumlayan Belediye Başkanı İsmail Bayram, “Mutlaka hesabını yapmışlardır.” dedi. Bayram, “Belediye başkan adaylarımızın projeleri var, vaatleri var, yapmak istedikleri var. Adaylarımız hangisi seçilirse seçildikten sonra mutlak suretle bu ortaya koydukları projeleri gerçekleştirecektir, çaba sarf edecektir, yapamazsa da makul sebeplerini söyleyecektir. Yapamazlar anlamında düşünmüyorum ama mutlaka hesabını yapmışlardır diye düşünüyorum.”dedi.


Bayram”Bende kendi seçimim öncesinde oluşturduğum ekip arkadaşlarımla birlikte bu projelere çalıştım. Bütün Düzce’yi dolaşıp mahallelerin sorunlarını dinledik ve onların üzerine de bir program geliştirdik ve o programa mümkün olduğunca uymaya gayret ettik. Dolayısıyla aday arkadaşlarımızın da aynı bu yöntemle ve onun dışında Düzce’ye yukarıdan da bakarak projeler geliştirdiklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Belediyecilik çok yönlü bir uğraş

 

“El elden üstündür.” diyerek açıklamalasını sürdüren Bayram, şunları kaydetti: “Ben, belediye başkanı olarak hayal edemediğim bir şeyi belki seçilecek arkadaşım bir sene sonra hayata geçirecektir. Bunları yapabilecek kaynak oluşturacak noktaları farklıdır. Bende belediyeden hizmet alacağım. Bu tür projeler vaatler olsun, olumsuz değerlendirme yapmam. 5 yıl bir çırpıda geçiyor. Ben nasıl geçti anlamadım. Belediyecilik çok yönlü bir uğraş. Ortaya koyduğunuz anlayış ve bakış açısı insanlar tarafından algılanır. Düzce’nin kat kat ileri gitmesi temennim. Bir faydam olacaksa ben her zaman burada hazırım.”

 

Eksilik varsa önce kendimde ararım


Tekrar aday gösterilmemesinin nedeni ve partiye kırgın olup olmadığına ilişkin soruya ise Bayram şu yanıtı verdi: “Partimin aday göstermemesi siyasi bir faturadır. Bunun birçok sebebi olabilir. Kimisi için geçerli, kimisi için geçersizdir. Küskün değiliz, kızgın değiliz. İşimize gücümüze devam ediyoruz. Burada eksilik varsa önce kendimde ararım. Önce kendimde ders varsa onu çıkartırım. Siyasi fatura aday olmamaktır. Bunun sebepleri tartışılabilir. Siyaset topluma hizmet için yapılıyor ve halkın takdiri ile gelişiyor. Halkımızın takdiri hangi yönde olursa o yönde karar vermek normaldir. Benim bu yönde hiçbir itirazım olmaz. Beni kişisel olarak istemeyenler mutlaka vardır. Beki onların girişimleri de olmuştur. Ama meseleyi öyle değerlendirmeyi tercih etmiyorum. Yarın izah edemeyeceğimiz şeyler söylemenin ya da yapmanın bir anlamı yok.”dedi.

 

 

 

Haber;P.Yıldırım