Düzce Defterdarlığı, 2B ve hazineye ait tarım arazi satışlarında süre uzatıldığını bildirdi. Kamuoyunda 2/B olarak bilinen 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun’a getirilen geçici bir madde ile hakkını kaybeden kullanıcılara ek süre verildi.


Zamanında başvuru yapmayan ya da tebligatlarını aldıktan sonra verilen süre içerisinde ödeme işlemini tamamlamayan 2/B kullanıcıları için yeniden başvuru imkanı tanınıyor.

1 Mart 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 6527 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 22. Maddesi uyarınca, 6292 sayılı kanuna eklenen geçici maddeye göre, başvuru süresi içerisinde idareye başvurmadığı ya da tebligatı aldıktan itibaren 3 ay içerisinde ödeme yapmadığı gerekçesiyle hakkını kaybetmiş olan 2/B kullanıcıları için 6 aylık ek süre verildi.


Ayrıca yine 6292 sayılı Kanun uyarınca Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı için tanınan başvuru süresi de aynı geçici madde ile 1 yıl uzatılarak 28 Nisan 2015’e çekildi.


Vatandaş ile devlet arasında uzun zamandır süren hukuki ihtilafların çözümlenmesini, vatandaşların kullandığı taşınmazların tapularını edinebilmesini ve bu alanlardaki çarpık kentleşme sorunlarının önüne geçilmesini hedefleyen 2/B kanuna eklenen bu geçici madde, çeşitli nedenlerle hakkını kaybetmiş olan kullanıcılar için önemli bir fırsat olacak.

 

Haber;S.Kaşkır