SOKAKTA KALMA KORKUM VAR”
Toplantı çıkışında Öncü TV Kamerasına konuşan Gülay Ataseven “Evim satıldı. Sokakta kalma korkum var. Bana yardım etsinler diye geldim. Kiracı değildim. Babamın eviydi ama kardeşlerim birleşti sattılar. Moralim de çok bozuk, ağlamaktan yaş da kalmadı gözümde. Büyüklerden yardım isteyeceğim. Bana ne yapabilirler? Nasıl yardım edebilirler? Çocuklarım var ama hepsi İstanbul’da. Onlar kendilerine bakamıyorlar zaten” diyerek yardım istedi.

BELEDİYEYİ ŞİKAYETE GELMİŞ
Seyfettin Köksal isimli vatandaş da “Belediye Çam Köy, Çam Mahallesi tarafında 18 köyün bir tarafı yapıldı, bir tarafı yapılmadı. Bu 18 madde neden yapılmıyor. 5-6 senedir boğuşuyoruz. Onun için Belediyeyi buraya şikayete geldim. Bir resmi daireyi bir resmi daireye şikayet etmek aslında olumlu bir şey değil ama artık usandım yıllardır, İsmail Beyin zamanında başladık. Ha bugün ha yarın, ihale geldi, yan yattı çamura battı bu şekilde bizi 5-6 senedir oyalıyorlar. Kendimiz yapacağız, olmaz gelir bozarız diyorlar. Sen yapmıyorsun, bize yaptırmıyorsun ne olacak bizim halimiz? Benim konum bu” diyerek şikayette bulundu..

SON ÇAREM VALİ”
İlhan Töngel: Ben Tokuşlar Mahallesi’nde oturuyorum. Burası köydü, belediye reisi geldi oturdu kahveye ‘Sizin işlerinizi hızlı yapabilmek için bize oy verin. Sizi Düzce Büyükşehir olarak alalım’ dedi. Biz oy verdik.  24 yıldır kiradayım. Evim yok, yerim yok, işim yok, çalışamıyorum, emekli olamıyorum 2 bin 300 günüm var. Bir yerde çalıştım hasta oldum, hastaneye gittim sigortam çıkmadı. Davacı oldum 700 TL para alacağım var hala bana diyor ki ‘Şikayet ettin ya, devletten alacaksın paranı’ diyor. Mahkemeye verdim ama 1 sene oldu. O paramı alamamışken bir de işsizim. Bir evi olanın bir evi daha var. Ben 24 senedir kiradayım 13 tane ev değiştirmişim. Kiramı ödeyemiyorum, bir iş ver bari bana. Ben emekli olana kadar 2 senem kalmış, askerliği ödediğim zaman emekliyim. Devletsin bana bir iş ver. Dünyaya yardım ediyorsun. Eşim rahatsız yüzde 50 raporu var. Biz sana ha dediğin günden beri oy veriyoruz. Çocuğun psikolojisi bozuk. Nasıl anlatım. 4 sene oldu askerden geleli. Artık son çare. Bir hafta önce Cumhurbaşkanlığına yazı yazdım. Ama birisi söyledi Vali görüşme yapıyor diye” şeklinde konuşarak Vali’den çözüm beklediğini belirtti.

VALİ’DEN KONTEYNIR İSTEDİ
Vatandaşlardan Bülent Gündoğdu da “Evim yok. Valilikten konteyner istiyorum. İhtiyacım var. Annem babam yok, tek yaşıyorum. Dayımların yanında kalıyorum, dayım da gelin alacak beni atacak sokağa. Ben nerde kalacağım. Allah razı olsun vali yardım ediyor. Valiyi seviyorum. Gölormanı köyünde oturuyorum. Çalışmıyorum” dedi.

Haber: A. SARI