Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen Uluslararası Marmara Bisiklet Turu'nun 120 kilometrelik Akçakoca-Adapazarı etabı tamamlandı. Düzce’den de geçen bisikletçiler kıyasıya bir mücadele ederek finish çizgisine ilk ulaşmak için büyük çaba harcadılar. Geride kalan iki bisikletli ise önde giden gruptan kopunca çareyi konvoyda bulunan bir minibüsün dikiz aynalarına tutunarak devam etmekte buldu. Bisikletlilerin Düzce’den geçişi sırasında ise Düzce’de trafik alt üst oldu.

Marmara Bisiklet Turu'nda bugün 120 kilometrelik Akçakoca-Adapazarı etabı için Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önündeki start noktasında 57 bisikletçi toplanan bisikletliler pedallara asılarak Adapazarı’na ilk ulaşmak için kıyasıya mücadele verdiler. Ama geride kalan iki bisikletli ise öndeki gruplardan kopunca çareyi konvoyda bulunan bir minibüsün dikiz aynasına tutunarak ilerlemekte buldu. Yoruldukları her hallerinden belli olan bisikletliler minibüsün dikiz aynalarından tutunarak D-100 karayolunun bir bölümünü bu şekilde geçtiler.

Bisikletlilerin yarıştığı güzergâhta da her kavşağa bir polis yerleştirildi. Güzergâh boyunda kontrollü olarak kesilen trafik nedeni ile Düzce’de trafik de alt üst oldu. Uzun kuyrukların oluştuğu yollarda araç sürücüleri ise çileden çıktı.

Haber; R. BAL