Düzce’nin Gölyaka Hacıyakup Köyü'nde doğuştan görme engelli 5 kardeş engelsiz hayatın en güzel örneğini sergiliyor.
Melek, Fatma, Ali , Firdevs ve Hasan Yılmaz, doğuştan görme engelli. Aile fertleri kimseye muhtaç olmadan hem kişisel hem de ev işlerini kendileri yapıyor. Hem bulaşık yıkıyor, hem ev süpürüyor hem de inek sağıyorlar... Örnek bir yaşam sergileyen ailenin en büyüğü Melek Yılmaz ise kardeşlerine ablalık yapıyor. Kimseden yardım almadan, ev işlerinden alışverişe kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen görme engelli kardeşler, sosyal faaliyetlere katılmaktan da geri kalmıyor
Birbirlerine olan sevgi ve saygılarıyla hayata tutunan kardeşler, engellerine rağmen hayatta 4 elle sarıldıklarını dile getiriyor.
Kardeşler’den Hasan Yılmaz masörlük yapıyor. İyi bir masör olduğunu söyleyen Yılmaz, kabartma harflerle hem kur’an meallini okuyor hem de kardeşlerine kabartma yazılar eşliğinde Kur’an öğretiyor. Evin gelini Havva Yılmaz ise “Bizim ileride ne olacağımız belli değil” diyerek şükrediyor.
Yılmaz “Ben bu evin geliniyim. Yeğenlerinin hanımıyım. Ev işlerini yapabildiğim kadar yapıyorum. Memnun edebildiğim kadar etmeye uğraşıyorum. Hep bu dünya için değil biraz öbür dünya içinde uğraşalım.“ dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR