Düzce’de yeni yılın huzurlu bir şekilde geçirilmesi için güvenlik, sağlık ve kurtarma ekipleri dün gece teyakkuzdaydı… Günler öncesinden alınan tedbirler akşam saatleri ile birlikte devreye sokuldu.

Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan, yılbaşı gecesini de halkın güvenliği ve sağlığı için görev başında geçiren polis, jandarma, acil servis ve itfaiye ekipleri, tüm olay ve kazalara kısa sürede müdahale etti. Düzce’de yaşayan vatandaşların tatsız bir yılbaşı geçirmesinin önüne geçildi.



“Düzce itfaiyesi 7/24 görev başında”
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat da 2017’yi uğurlayıp 2018’e merhaba denilen gecede görevinin başındaydı. Olası bir yangın ya da sıkışmalı kaza durumuna karşı hazırda bekleyen itfaiye erlerine moral verdi. Yeni yıla girilmesine az bir süre kala İtfaiye Müdürlüğü’nde bulunan haber ekibimize röportaj veren Polat, şunları kaydetti: “Düzce itfaiyesi 7/24, 365 gün görev başında, bu akşam yılbaşı. İnşallah kazasız-belasız atlatmayı temenni ediyoruz. Yılbaşı akşamları çok kaza olduğu için biliyoruz. İnşallah kaza olmaz. Onun haricinde 2018 yılının öncelikle İslam alemine sonra ülkemize, devletimize, milletimize huzurlar getirmesini temenni ediyoruz. İtfaiyeciler her zaman kahramanca vatandaşın can ve mal güvenliği için görev başındalar. Bu akşam da görevlerini tüm Türkiye’de yerine getirecekler. Ülkemiz afetlerden ve acil durumlardan yangın, trafik kazası, deprem, sel bir çok afet çeşitlerinden büyük kayıplar vermekte, hem can kayıpları hem de milli servet kayıpları yaşanmakta. İnşallah 2018 yılında hiç yaşanmamasını cenabı Allah’tan talep ediyoruz.”



Haber: C. ÜSTÜNER