İstanbul Zeytinburnu’nda, biri çocuk 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve 17 vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan 8 katlı bir binanın çökmesi Düzceli vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı ve gözleri atıl durumda olan binalara çevirdi.

17 yıldır yıkılmayı bekliyorlar
Bu binalardan en bilineni olan, Kültür Mahallesi Mansur Bayram Caddesi üzerindeki 6 katlı bina ile ilgili yaptığımız haber sonrası haber merkezimize aynı durumda olan birçok hasarlı ve yıkılmayı bekleyen bina ile ilgili ihbarda bulunuldu. 1999 yılında tarihte görülmemiş şekilde 3 ay arayla iki kez yıkımı yaşayan Düzce’de aradan geçen 17 yıla karşılık hala şehrin göbeğinde atıl şekilde bekleyen onlarca binanın varlığı Zeytinburnu faciası ile yeniden tepkilerin odağına yerleşti. Riskli olduğu için boşaltılan ancak hak sahiplerinin aralarında anlaşamaması sonucu 1 yıldır yıkılamayan Zeytinburnu’ndaki bina gibi Düzce’de pek çok binanın yıkılmayı beklediği gerçeği gönderilen fotoğraflarla bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

“Acaba bu binalar da çöker mi?”
Sosyal medya ve What’s App İhbar Hattı’mıza gelen bilgilere göre yıkılmayı bekleyen binalardan biri de Fevzi Çakmak Mahallesi Vural Sokak’taki kız öğrenci yurdunun karşısında bulunuyor. Hasarlı olduğu için boşaltılan ve ancak yıllardır yıkılmayan buna benzer birçok binanın fotoğrafını gönderen Düzceli vatandaşlar, akıllarına “Acaba bu binalar da çöker mi?” sorusunun geldiğini belirterek, olası bir faciaya karşı yetkililerin harekete geçmesi çağrısında bulundu. Mal sahiplerinin kendi aralarında uzlaşma sağlayamamasından dolayı mahkemelik olan birçok hasarlı binanın bugüne kadar gelmiş olmasının deprem tehlikesi de göz önüne alındığını büyük risk oluşturduğuna dikkati çeken İstanbul Zeytinburnu’nda, biri çocuk 2 kişinin hayatını kaybetmesi ve 17 vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan 8 katlı bir binanın çökmesi Düzceli vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı ve gözleri atıl durumda olan binalara çevirdi.