Düzce’de henüz çok yeni olan İşitme Engelliler ve Yardımlaşma Derneği adını duyurmak amacıyla Kurucu Başkan Özlem Ovalı ve Dernek Başkanı Ahmet Şaşmaz önderliğinde alışveriş merkezinde hediye dağıttı. Etkinlikte derneğin İstanbul ve İzmir’den gelen temsilcileri de yer aldı.

Etkinlikte açıklamalar yapan Başkan Ahmet Şaşmaz, derneğin hedeflerini anlattı. “İşitme Engelliler ve Yardımlaşma Derneği’ni öncelikle işitme engelli arkadaşların eğitimine faydalı olmak sağlıklı bir şekilde toplumda yer edinmelerini sağlamak amacıyla kurduk. Kendileriyle hem sosyal hem de spor amaçlı tüm faaliyetlerde çalışmak istiyoruz. “

 

 

Başkan Şaşmaz, Düzce’deki işitme engellilerin sorunlarından söz etti. “Biz Düzce olarak liglere katılamıyoruz. Düzce’de sporun herhangi branşından bir arkadaşımızı gönderemiyoruz. Standa ilgi çok iyi durumda. İşaretli Dili Kursu ve Halk Eğitimin toplantılarına sürekli katılıyoruz. Oradaki insanları bilinçlendiriyoruz.”

Şaşmaz ayrıca Düzce’de bir işitme engellinin kamu kurumlarına gittiği zaman kendisini ifade etmekte zorlandığını söyledi.

Şaşmaz hedeflerinin hem Düzce’deki hem Türkiye genelindeki spor ve eğitim faaliyetlerine katılmak olduğunu vurguladı.

Haber;Y.sever