Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Kalıcı Konutlar Demetevler Mahallesi’nde yaşayan epilepsi hastası ve aynı zamanda otizmli olan küçük İsmail’in talebini geri çevirmedi. Uzun süre yürümekte zorluk çeken İsmail ve ailesi ile muhtar aracılığıyla irtibata geçen Düzce Belediyesi Meclis Üyesi ve Sosyal Yardım İşleri Koordinatörü Gönül Asuk ile Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ayşe Kılıç aileyi evlerinde ziyaret etti.

 İsmail için özel bir sandalye alarak kendisine hediye eden Asuk ve Kılıç aileye “Düzce Belediyesi her zaman taleplerinize açık, yardımınıza hazırdır” dedi. Hayırseverlerin de bu gibi girişimlere destek verdiğini söyleyen Gönül Asuk “İsmail ile ilk görüştüğümüzde annesi ve kendisini dinledik. Mahalle muhtarımız vasıtası ile haberimiz oldu bu konudan. Aile İsmail’in sokakta uzun süre yürümekte zorluk çektiğini söyledi. Biz de elimizden ne gelirse, üzerimize düşeni yaptık. Bu konuda hayırseverlerimiz de bize destek oluyor. Onlar mutlu, biz de mutluyuz” şeklinde konuştu.

İsmail’in ise tekerlekli sandalyesine kavuşmaktan dolayı duyduğu mutluluk yüzünden okundu. Yıllardır böyle bir yardımı bekleyen İsmail, artık zorluk çekmeyecek. İsmail gibi diğer engelli çocuklar da kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Haber: M.AYDIN