Beyköy’de icralık olan 7 haneyi boşaltma işlemi için Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı yaklaşık 200 jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Timi ikinci kez harekete geçti.


2008 yılında hayvan alım satımı esnasında 80 yaşındaki Mustafa Kandemir’e boş kâğıt imzalatılmış, o dönem 80 bin TL olan borç, bugün katlanarak 350 bin TL’ye varmıştı. Borç ödenmeyince Kandemir’in sahip olduğu İstiklal Caddesi üzerindeki parsele haciz gelmişti.  Mayıs 2014 yılında yine çok sayıda jandarma ile bugün arsa üzerindeki bulunan 7 evde haciz nedeniyle boşaltılma girişiminde bulunulmuş ve evlerdeki bazı eşyalara el konulmuştu.Aradan geçen yaklaşık bir yılda borç kapanmayınca, avukatlar ikinci kez harekete geçti.


Sabah saatlerinde avukatlar yaklaşık 200 jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Timi ile Beyköy’deki evlerin kapısı çaldı.  


Çevrede geniş güvenlik önlemi alan jandarma ve çevik kuvvet ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır ol da bekledi.7 haneden birinde bulunan eşyalar evin önüne çağırılan kamyona yüklenirken, aile fertleri evlerinin boşalttığını görünce sinir krizleri geçirdi.



Hane sakinleri avukatlarla anlaşmaya giderken diğer 6 hanenin boşaltma işlemi geçici olarak durduruldu. İcralık olan hane sakinlerinin 350 bin TL’lik paranın bir kısmını bulduğu ve hacizi durdurdukları alının bilgiler arasında bulunurken, jandarma ve emniyet ekipleri icra işlemi için net bir sonuç alınmasını için saatlerce nöbet tuttu.


Haber;İ.KELEŞ