Düzce’nin de bağlı bulunduğu Bolu Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna hazır. Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Türkiye'nin sıcak havanın etkisine girdiğini anımsatarak, "1 milyon 39 bin hektar ormanlık alanı, 15 gözetleme kulesiyle 7 gün 24 saat gözetliyoruz. Hava sıcaklıklarıyla nem oranı da düştü. Nem oranının düşmesiyle yangın ihtimali çok arttı. Orman yangınlarıyla mücadele konusunda köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan da yardım alıyoruz. Genel müdürlüğümüz tarafından köylere verilmek üzere su tankları gönderildi. Tanklar köy muhtarlarına teslim edildi. Yangının çıktığı bölgede bulunan köylerden bu tanklarla yangına müdahale yapılacak, ekipler gelene kadar. Bu sayede yangının büyümesini engellemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.
Geçen yılki orman yangınlarında 40 hektarlık alanın yandığını kaydeden Köstereli, "Yanan yerlerin yeşillendirilmesi için çalışma başlatıldı. Bolu ve Düzce bölgesine 2012 yılında 500 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Köstereli, hava sıcaklıklarının 35 derecenin üzerine çıktığını vurgulayarak, "Sıcaklar nedeniyle otlar kurumaya başladı. Kuruyan otlar yangında en büyük etken. Bu nedenden dolayı vatandaşlarımızın orman içinde piknik yapması yasak. Ayrıca piknikten sonra kırılarak ormana atılan çam şişelerin de yangınlara neden olabileceğini unutmamak gerek. Bizler kadar vatandaşlarımızın da ormanları düşünmesi gerek. Ormanlar hepimizin, yok etmeyelim, sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.