Düzce’de Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü fidan dikilerek kutlandı. Muncurlu Köyü’ndeki Mesire alanında düzenlenen etkinlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 81 ilde hayata geçirilen Bereket Ormanları projesi kapsamında fidanlar toprakla buluştu.

Muncurlu’daki programa Vali Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş eşleri ile birlikte katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı sonrası konuşma yapan Vali Ali Fidan, doğal güzellikleri korumanın öneminden bahsetti.

Fidan Düzce’nin güzel bir coğrafi yapıya sahip olduğunu dile getirdi ve doğa sevgisinin pekiştirilmesi gerektiği üzerinde durdu.
Fidan’ın konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.

Düzce Belediyesi’nin mehter takımı gösterisi ise etkinliğe renk kattı. Marşlarla alana giren mehter takımı ilgiyle izlendi.Mehter takımını ardından gösteri yapan folklor ekibi, büyük beğeni topladı.

Ardından fidan dikimine geçildi. Şapkalarını takan protokol üyeleri, ellerine aldıkları küreklerle öğrenciler eşliğinde toprakları fidanla buluşturdu, ilk can suyunu verdi.Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber; S.KAŞKIR