Düzce'de Türkiye'ye örnek uygulamaya olan ilgi giderek artıyor. Düzce merkezde bulunan Büyük Camii'ne pazar günleri sabah namazını kılmaya gelen cemaate, her hafta namaz sonrası aralarında para toplayan esnafın katkılarıyla süt ve poğaça ikram ediliyor. Bu uygulamadan haberdar olup Büyük Camii'nin yolunu tutan vatandaşların sayısı ise her hafta katlanıyor.
 
Düzce'nin en eski camilerinden olan Büyük Camii avlusunda pazar sabahları oluşan süt ve poğaça kuyruğunun giderek uzaması, gösterilen ilgili gözler önüne seriyor.
 
Cami imamının öncülüğü ve esnafın el ele vermesi ile başlatılan bu örnek etkinliğin manevi duyguları perçinlemesinin yanı sıra hoş sohbete de vesile olduğunu dile getiren cemaat, cami yetkililerine ve esnaflara teşekkür ederken, sabah namazı için saf tutanların sayısının her geçen hafta artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

 

Kentin dört bir yanından sabah namazını kılmak için camiye gelen 7'den 70'e çok sayıda vatandaş, namazını eda ettikten sonra kahvaltısını da cami avlusunda ikram edilen sıcak süt ve poğaça ile yaparken, bu uygulamanın diğer camilerde de başlatılmasının özellikle genç ve çocukların camiye teşvik edilmesine vesile olacağı kaydedildi.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ