İlimiz kapsamında 17 Ağustos ve 12 Kasım tarihlerinde meydana gelen deprem afeti nedeniyle yapıları orta hasarlı tespit edilen bina sahiplerinin yapı denetim firmalarına binalarını inceletmeleri gerektiği belirtildi.

Düzce valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yapı denetim firmalarınca incelenen ve rapora bağlanan orta hasarlı binalara; az, orta ve ağır hasara çekme imkanı verilmiştir, Yapı denetim firmalarınca detaylı bir şekilde incelenen ve raporla hasar durumu değişen binaların yeni hasar dereceleri valilik görüşü ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünce de uygun görülüp onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacağı ifade edildi.

Ayrıca, orta hasarlı binaların 30 Haziran tarihine kadar onarım ve güçlendirme projelerini yaptırtan, onarım ruhsatını alan ve işlemlerini tamamlayan bina sahiplerinin 31 Aralık tarihine kadar onarım ve güçlendirme işlemlerini bitirmeleri gerektiği, bu işleri tamamlamayan hak sahiplerinden, ödenen afet kredisi defaten alınacağı kaydedildi.

31 Aralığa kadar onarım ve güçlendirme işlemlerinin tamamlanması gerektiği, bu tarihten sonra onarım ve güçlendirme işlemleri yapılmamış orta hasarlı binaların Afet kanunun 13. maddesine göre yıktırılacağı belirtildi.