Aziz Nesin’in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı romanı gerçek oldu. Gümüşova Pazarcık Köyü’nde yaşayan 35 kişinin hiçbir yerde ikametleri çıkmayınca ortada kaldılar.
Bilindiği gibi Aziz Nesin’in romanında Yaşar Yaşamaz karakteri Nüfus kağıdı olmadığı için bir çok sorunla uğraşıyordu. Gümüşova Pazarcık köyünde ikametleri hiçbir yerde gözükmeyen 35 seçmen de oy kullanamıyor… Köyde yaşanan ağır kış koşulları nedeniyle kışın 1-2 ayığını Hendek’te geçiren vatandaşlar, iddiaya göre jandarmanın evlere yaptığı denetimlerde ikametlerinde bulunmayınca seçmen listesinden isimleri silindi. Üstelik bu 35 kişiye aykırı adres beyanında bulunmaktan 875’er TL para cezası verildi.
Yılın büyük bir çoğunluğunu Gümüşovaya bağlı Pazarcık Köyün ’de geçiren yaklaşık 35 kişi, fındık bahçeleri ile uğraştıklarını düzenli olarak elektrik ve su faturalarını ödemelerine rağmen nüfus dairesinden kayıtlarının silinmesine tepki gösterdiler. 

Mağdur oldukları gerekçesiyle bugün kaymakamlık önünde toplanan Pazarcık köyü sakinleri Kaymakamlık ve köy muhtarı Halil Beslan’ı suçladı. Vatandaşlar, nüfus kâğıtlarında kayıtlı bulundukları yerin Gümüşova Pazarcık köyü olduğunu oy haklarının silinmemesi gerektiği yönünde sitemde bulundu…

Gazetecilere açıklamada bulunan vatandaşlar ise polis engeline takıldı. Emniyet yetkileri vatandaşlara bu tür açıklamaların belli bir izne tabi olduğu mülki idareye dilekçe vermeleri gerektiğini bildirildi. Konuyu kaymakamlığa ileteceklerini bildiren yetkililer vatandaşları kaymakamlık önünden uzaklaştırdı.