Son valiler kararnamesi ile Düzce'ye atanan Vali Ali İhsan Su'ya “Hoşgeldiniz” ziyaretleri devam ediyor. 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Vali Ali İhsan Su'yu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Ali İhsan Su, organize sanayi bölgelerinin şehirlerin kalkınması için önem arzettiğini söyledi.

Vali Ali İhsan Su, “OSB'ler bir ilin gelişiminde önemli. Sanayinin dağınık vaziyette olmasındansa ilin gelişmesi ve planlanması açısından alt ve üst yapısıyla bir yerde birleşmesi daha önemli.” dedi.

“OSB'LER YENİ YATIRIM KAPILARIDIR”

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu ise sanayinin bölgeye farklı yatırımların gelmesine de öncülük ettiğini söyledi.

Yirmeşoğlu, “Sanayi bölgeleri bölgenin ve vilayetin kalkınmasında öncülük etmektedir. İlimizde üniversitenin de olması bizim için büyük bir avantaj, bir çok arkadaşımız üniversiteden bazı konularda yardım almakta. OSB'ler sanayinin dağınık vaziyette olmasını ve çarpıklaşmasının önüne geçiyor.” şeklinde konuştu. Yirmibeşoğlu ayrıca OSB'de 60 yer tahsisi olduğunu ve 47 tane faal çalışan fabrika olduğunu söyledi. Ayrıca OSB'lerin yeni yatırımlara ön ayak olduğunu da sözlerine ekledi.

OSB yönetiminden sonra Vali Ali İhsan Su'ya bir ziyaret de Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve rektör yardımcıları ziyaret etti.

ÜNİVERSİTENİN ÖNEMİ VURGULANDI

Üniversitenin ilin gelişimi açısından önemli olduğunu söyleyen Vali Ali İhsan Su, üniversitenin öneminden bahsetti.

Su, “Düzce Üniversitesi'ne ekonomik, sosyal ve kültürel gelişim açısından büyük görevler düşüyor. Eğitimin en tepesinde onlar bulunuyor. Düzce Üniversitesi'nin çok önemli çalışmaları var. Mutlaka rektörümüz ekibi ile birlikte üniversitemiz için elinden geleni yapıyordur, gayretleri vardır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu da üniversite olarak Düzce'nin kalkınması için çalıştıklarını söyledi.

Şerifoğlu, “Valimizin ilimize yeni bir vizyon kazandıracağını umut ediyoruz. Düzce Üniversitesi olarak, bilimsel bilgiyi ve akademik deneyimi için de bulunduğu bölgenin kalkınması olarak değerlendiren bir felsefe ile kurulduk. Eğitimden, sağlığa, tarıma, çevreye, sanayiye Düzce'nin kalkınması yönünde çalışmalar yaptık. Düzce'nin, Düzce Üniversitesi'nin gelişmesi hepimizin ortak amacıdır” ifadelerini kullandı.

 

Haber; M. YILMAZ