Her hafta gündemle ilgili konuların konuklarla birlikte işlendiği MANŞET Programı bu hafta Konuralp Bölgesi'nde bulunan muhtarların görüş ve knaatlerini dinleyerek "sorunlar ve çözüm yolları " konusuna değindi.Erol Tayhan'ın hazırlayıp sunduğu programa 7 Mahalle Muhtarı içinde Terzialiler Mh. Muhtarı Erhan GÜREL, Çiftepınarlar Mh. Muhtarı Fatih ATEŞ, Orhan Gazi Mh. Muhtarı Kadir AKGÜN ve Kemal Işıldak Mh. Muhtarı Nuri ERCAN katılarak, mahalle ve Konuralp bölgesini kapsayan sorunlar ve çözüm önerileri konusundaki görüş ve düşüncelerini paylaştılar.

SICAK ASFALT İSTEDİK OLMADI

Konuralp Bölgesi'ndeki mahallelerin Düzce merkeze bağlanmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in kendileriyle yaptığı toplantıda merkezden geçen yolun sıcak asfalt yapılmasını  talep etmelerine rağmen kendi sözlerinin dinlenmediğini ve arnavut kaldırımı yapıldığını kaydeden  muhtarlar, gecikmenin bu yolun yapımının uzamasından kaynaklandığını dile getirdiler.

ALT YAPI'DA SIKINTI BÜYÜK

Belde oldukları dönemde belediye başkanına ulaşmakta ve sorun çözmekte zorlanmadıklarını ancak Düzce'ye bağlanmalarıyla birlikte sorunların çözümünde zorlandıklarını ifade eden muhtarlar özellikle alt yapıda ciddi anlamda sıkıntıları olduğunu dile getirdiler.Bazı birim müdürlerine ulaşmalarına rağmen Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e ulaşmakta zorlandıkların belirten muhtarlar  sıkıntı dert ve dilekleriin canlı yayında sıraladılar: 

İLÇE OLMAK ZORUNDAYIZ

Kanlizasyon, su ve yol ihtiyaçlarının "ortak dert" olarak dile geldiği programda "Belde olmak daha iyiydi geriye dönmlek mümkün değil ama Konuralp isminin yaşamabı için İLÇE OLMAK ZORUNDAYIZ" dediler

KONURALP ÜNİVERSİTESİ OLSUN

Konuralp'in Belde Belediye vasfının ortadan kalkmasıyla birlikte "Konuralp" isminin de adeta tarihe gömülmekte olduğu kanaatini dile getiren muhtarlar "bu adın yaşaması için ortak hareket edilmesi " yönünde karar aldılar.Mahalle tabelalarında "Konuralp" adının geçtiğini belirten Orhan Gazi Mahalle Muhtarı Kadir Akgün'ün dışında Terzialiler Muhtarı Erhan Gürel'in "Düzce Üniversitesi'nin adı KONURALP OLSUN " şeklinde sarfettiği öneri tüm muhtarların onayını aldı:

SİT ALANI SIKINTILI

Kırk basamak ve tarihi eserlerin yoğun olarak bulunduğu iki mahalle Terzialiler ve Çiftepınarlar Mahalle Muhtarları "SİT alanı içinde olmaları yüzünden alt yapıda hiç bir gelişme yaşanmadığını dile getirerek, kanalizasyon ve su hatlarının bir an evvel döşenmesi gerektiğini vurguladılar.

SOSYAL DONATI ALANLARI İSTİYORUZ

Şehit Kemal Işıldak Mh. Muhtarı Nuri Ercan ile Terzialiler Mh. Muhtarı Erhan Gürel,  mahallelerinde gençler için sosyal donatı alanları olmadığından dert yanarak, Tabakhane Deresi'nde alttan geçen yolun 4 aydır açılamadığından yaşanan sıkıntıyı bir türlü anlatamadıklarını ifade ettiler:

Haber;E.TAYHAN