BAŞKAN YEMENİCİ “ DÖNÜŞ YOK, IŞIK GÖRÜLDÜ”

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, OSB için kesinlikle dönüş olmadığını vurguladı, artık trenin tünele girdiğini ve
ışığın görüldüğüne dikkat çekerek “ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmalarında çok güzel gelişmeler var. Biz gece gündüz, başta Valimiz Kaymakamımız, Ticaret Odası Başkanımız bire bir takip ediyor. Çok yakında yer seçim heyetimiz gelecek. Ulaştırma Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman Su İşleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı birer yetkili Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğünden bir yetkili, Akçakoca Belediyesinden olmak üzere toplam 9 temsilci 23 Temmuz da Ticaret Odası salonunda toplanacak.  Bu heyet bu OSB ye onay verecek. Bütün evraklar inceledikten sonra Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş olacak. İhtisas numarası verilecek. Yani devlet diyecek ki Türkiye’de 237. OSB Akçakoca olacak, tescil edecek. Bu ilk yarı olacak tabii. Bundan sonra kupayı kaldırdığımız dönem olacak. Bunun suresini veremiyoruz. Tünele girdik biz. Aydınlığa doğru gidiyoruz. Trenin tünelden dönme şansı yok. Tünele giren tren geri döner mi, dönmez.  Işık da gözüküyor. Artık bacalar tütecek Akçakoca’da.” Açıklamasında bulundu.

OSB KURULUMU VE ALT YAPIYI KİM İNŞA EDECEK?

Cüneyt Yemenici, onay işleminden sonraki süreç hakkında ise, ‘’ 2. Aşamamız, OSB mütevelli heyeti kurulduktan sonra, altyapı çalışmalarıyla beraber, bir takım işlemler yapılacak. Alt yapı  Hukuki süreci  ile ilgili olarak MARKA’dan destek alacağız. Onu da en kısa sürede tamamlayacağız. Vermiş olduğumuz sözü de tutmuş olacağız. Birileri inanmıyor buna ama biz yürekten inanıyoruz.  Artık bunun gerekli olduğunu da düşünüyoruz. OSB olduktan sonra nüfusumuz 40-45 bini yakalar. Bunun için yeni yatırımlar gerekir. Büyüyeceğiz ancak düzenli bir şehirleşmeyle beraber tabii.  Ekonomi çarkını Akçakoca’da çok daha güçlü bir şekilde OSB ile döndüreceğiz” ifadesini kullandı.