Akçakoca halkı iş istiyor
Çalışmalarına 5 yıl önce başlanan ve geçtiğimiz günlerde ilk tapusunun alındığı Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet N.Pazvant tarafından duyurulan OSB ile ilgili vatandaşların fikrini aldık. Sanayi ile turizm bir arada olur mu? Demir Çelik Organize Sanayi Bölgesi ilçenin turizmine zarar verir mi? Katkıları ne olur? sorularını sorduğumuz Akçakocalılar, iş imkanlarının çoğalması sayesinde sanayinin turizme köstek değil destek olacağına duydukları inancı ifade ettiler. Sanayinin gelmesi sayesinde Akçakoca'da işsizliğin azalacağını umduklarını söyleyen vatandaşlar, 'Okumaya giden çocuklarımız, işsizlik yüzünden geri dönmüyorlar. İş imkanları çoğalırsa bu göç durur' şeklinde konuştular.

Sanayinin yeni iş imkanları dolayısıyla turizme ve ilçe esnafına katkı sağlayacağı yönünde görüş bildiren vatandaşlar, 'Yeter ki gençlerimiz iş bulsun. Turizme meyilli olan çocuklarımız burada ekmeğini kazansın, elinde sanat olan da sanayide çalışarak aile bütçesine katkı sağlasın' dediler.

İşsizlik nedeniyle kahveler dolu
İşsizlik nedeniyle ilçede kahvelerin dolup taştığını belirten vatandaşlar, yerlerin tapusunun alınmasına sevindiklerini, bu sayede ilçede iş imkanlarının çoğalacağını ve kahvelerin boşalacağını ifade ettiler. 'Bazı vatandaşlar ise turizmden yeterli gelir edde ediliyor olsaydı sanayi Akçakoca'ya sokulmazdı' diyerek OSB kurulmasının gerekçesi olarak ekonomiyi gösterdiler.

Haber: S.AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ