Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu son günlerde OSB’de son günlerde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

OSB Yönetim Kurulu’nun dün yaptığı toplantıda görüşülen ve konu ile ilgili yapılması beklenen basın açıklaması geldi. Açıklamada, son günlerde OSB’de faaliyet gösteren firmalar ve buralarda çalışan işçilerle ilgili olarak haberlere gönderme yapıldı.

 

Açıklamada, ilimiz genelinde vasıflı eleman sorunu bulunduğu, OSB’de faaliyet gösterin fabrikalarda çalışan işçilerin çoğunluğunun vasıfsız olduğu ifade edildi. İşyerlerinin gerek firmaların işçilere vasıf kazandırma çalışmalarının, gerekse şu anda yeni olan yatırımların, kazançlarının artmasıyla ücretlerde de artış sağlanacağı ifade edildi.

 

OSB yönetimi, en baştan bu yana sorunların giderilmesi, çalışan kalitesi ve ücretlerin istenen düzeyde olması, işçilerin haklarını korumak için işverenlerle görüştüklerini de açıklarken, küresel rekabet koşullarının firmalar açısından zorlu bir geçiş sürecini gerektirdiği de belirtildi.

 

Mevcut ortam içinde işçi ve işveren kesimleri arasında çıkan anlaşmazlıkların hukuk çerçevesinden çıkmadan, diyalog yolu ile  çözülmesi istenen açıklamada, taraflara sağduyu çağrısı yapıldı.