İşverenin kendilerini sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten attığını iddia eden işçilerin OSB'de başlattığı eylem 144'üncü gününü doldururken, eylemciler için de hayat devam ediyor. Eylemcilerin bugünkü misafiri olan Tek Gıda İş Sendikası, 144 gündür direnen işçilere, erzak paketleri verdi.

İşverenin kendilerini sendikaya üye olmaları nedeniyle işten çıkardığını iddia eden işçilerin Düzce Organize Sanayi Bölgesi'nde başlattığı eylem 144'üncü gününü dolduruyor. Fabrikanın önünde aralıksız olarak bekleyen 41 işçinin uzun bekleyişi sırasında hayat da devam ediyor. 41 işçiden sadece 3 tanesi geçim sıkıntısı nedeniyle başka iş bularak çalışmaya başlamış.

Eylemciler arasında dört de düğün yapılmış. Eylemciler, zaten nişanlı olan iki kişinin eylem sürerken ayrı ayrı zamanlarda evlendiğini, iki kişinin kız kaçırmak suretiyle dünya evine girdiğini, hatta bunlardan bir çiftin ikisinin birden eylemciler arasından olduğunu anlatarak şakalaşıyorlar.

Eylemin 144'üncü gününde, Eylemcileri ziyaret eden Tek Gıda İş Sendikası yönetimi, ülke genelinde grevci işçiler için ramazan ayı nedeniyle hazırlattıkları paketleri de hediye ettiler. Tek gıda İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, tüm işverenlerin buradaki gibi olmadığını, bu paketlerin sendikaların örgütlü olduğu işyerlerindeki işverenlerin desteği ile haz ırlandığını ifade etti. Amaç, 1200 İşçiye bu paketleri ulaştıracaklarını dile getirdi.