Organize Sanayi bölgesinde sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia eden ve 43 gündür fabrikalarının önünde eylem yapan işçilere Türk-İş’in Bolu Temsilciliğinden destek geldi.

 

Bolu Türk-iş temsilcisi ve Türk Metal Sen Bolu Şube Başkanı  Yusuf Uyuman ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve işyeri temsilcileri direnişlerine güneşliklerin altında devam eden işçilere destek amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdiler. Sendikacılar, eylemcilere beraberlerinde getirdikleri pizzaları da ikram ettiler.

 

Ziyareti değerlendiren Yusuf Uyuman, işçilerin anayasal haklarını kullandıkları için atıldıklarını savunarak, işveren ile sendikanın çıkar ayrılığı içinde olduğunu düşünmenin yanlış olduğunu, işyerinin durumu ne kadar iyi olursa işçilerin durumunun da o kadar iyi olacağı anlayışı ile sendikacılık yaptıklarını dile getirdi.

 

Deri İş Düzce temsilcisi Cemil Tınaz  ise eylemin 43’üncü günü olduğunu, çevre illerin tamamından destek geldiğini belirterek, işverene sorunların masa başında çözülmesi çağrısı yaptı.