Deri İş Sendikası temsilcileri ve destek veren sendikalar, Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan işten çıkarmalar ile ilgili yaşanan gelişmeleri anlatmak amacıyla  basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

 

Kahvaltıya, Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi,  Türk-İş Düzce Temsilcisi Ali Gürel ve Deri-İş Sendikası Düzce Temsilcisi Cemil Tınaz, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, Petrol-İş Düzce örgütlenme Sorumlusu Ünal Akbulut ve organize sanayi bölgesinde sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan işçiler  yerel basın çalışanları ile düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldiler.

 

Deri-İş Sendikası Düzce Temsilcisi Cemil Tınaz,  yaptığı konuşmada eylemin 52 günden bu yana sürmesine rağmen, herhangi bir gelişme yaşanmadığını,  Başkan Keleş’in arabuluculuğunu istediklerini, ancak işverenin bu girişime de olumsuz cevap verdiğini söyledi.

 

Tınaz aynı zamanda, Kamu İhale Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısının, kendilerinin seslerini en iyi duyurabildikleri basın kurumları olan yerel medya organlarına büyük zarar verdiğini, sendika olarak tasarıyı protesto ettiklerini söyledi.

 

Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi is ise yaptığı konuşmada fabrikalardaki üretimi durdurmanın peşinde olmadıklarını, ancak mücadelelerini gerekirse uluslar arası boyuta da taşıyacaklarını söyledi. Desa Deri’nin karşılaşacağı sıkıntıların kaynağını, uluslar arası bağlantıları ile yaptığı sosyal sorumluluk anlaşması olduğunu belirten Servi, sendika olarak kendilerinin bundan sorumlu tutulamayacağını ifade etti.