5084 Sayılı Teşvik Kanunu ile kurulan ve Düzce'nin sanayileşmesinde bir milat oluşturan Organize Sanayi Bölgesi'nin Tepetarla'da bulunan bölümünde sanayicilerin en önemli şikayet kalemlerinden biri olan yol sorunu konusunda çalışmalar nihayet başladı.

Bölgenin girişine stabilize dolgu yapılması amacıyla çakıl taşınmasına başlanırken, kaldırımların kilit parke yapılması çalışmaları da önemli bir mesafe aldı. Kilit parke çalışmalarının oldukça ilerlediği ve faaliyette olan firmaların bulunduğu bölümün kaldırımlarının kısa zamanda tamamlanacağı bildirildi.

Geçtiğimiz sene kış aylarında yağışlı zamanlarda yaşanan çamur nedeniyle firmalardan şikayetler gelmiş, hatta yatırımlarını yol yapılana kadar durdurma kararı alınmasının eşiğine gelinmişti. Zamanın Düzce Valisi Ercan Topaca'nın yolun bahar aylarında yapılacağı sözünü vermesi sonucu yola çakıl serilerek kıştan çıkılmış ve yatırımların durdurulması kararının uygulanmasının önüne geçilmişti. İlerleyen aylarda yine aynı sorunun nüksetmesi üzerine ikinci kat çakılı da firmalar kendi olanakları ile sermişti.