Geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleştirilen Çınar Otel ile ilgili Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak Bolu İl Genel Meclis toplantısına katıldı. Mülkiyeti Bolu İl Özel İdaresi’ne ait olan Çınar Otel arazisine karşılık denize 100 metre uzaklıkta olan 3 bin metre kare araziyi öneren Albayrak, arazinin en az Çınar Otel arazisi kadar değerli olduğunu vurguladı. Bunun üzerine Bolu İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, doğru karar vermek için düşünme süresi istedi ve Albayrak’tan alternatif seçenek sunmasını talep etti.

Bolu İl Genel Meclisi’nde üyelere seslenen Albayrak, Çınar Otel konusunda bugüne kadar çözümden yana tavır sergilediğini belirterek, tüm iyi niyetli girişimlere rağmen bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek için Bolu İl Genel Meclisi'nde konuşmayı tercih ettiğini dile getiren Albayrak, otel arazisinde Akçakoca Belediyesi olarak yapmak istedikleri çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“Biz göreve geldiğimizden bu yana sahil yolunda bulunan tüm binaları kaldırmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 6-7 oteli kaldırdık. Bunlar devam edecek. Çınar Otel inşaatı gerçekten turizme zarar veren bir yapıya dönüşmüş. Sadece Çınar Otel değil, diğer yapılarımız da bu görüntüye sahip. Biz yeni bir sahil projesi oluşturduk. Bu kapsamda sahillerimizdeki tüm yapılarımızı kaldırmayı planladık. Biz asla Çınar Otel'i rant aracı ya da otel arazisine ticari bir yapı yapmayı asla düşünmüyoruz. Oraya sadece sahil projesi kapsamında kamuya hizmet verecek bir plaj ve üzerine de yürüyüş yolu yapılacak. Onun dışında başka bir tasarrufumuz asla ve asla o bölgede olmayacaktır.” İfadelerini kullanarak arazi hakkında en kısa zamanda bir mutabakata varılmasını istedi.

Haber; R. BAL