Vatandaşın en çok rahatsızlık duyduğu konulardan birisi olan Kalıcı Konutlar-Düzce Merkez arasında hizmet veren otobüs saatlerinde yine değişiklik yapıldı.
Değişiklikle ilgili alınan bilgiye göre; Kalıcı Konutlar-Telekom ile Kalıcı Konutlar-Güzelbahçe arasında hizmet veren iki otobüs birleştirilerek Telekom 4.5.8.9 bölgeler olarak değiştirildi. Değişikliğin sebebinin ise Güzelbahçe Mahallesi’ne hizmet veren otobüslerin yetersiz kalışının önüne geçmek ve bu güzergâh üzerinde çalışan otobüslerin zaman dilimlerini yarım saat olarak belirlemek olduğu ifade edildi. Güzelbahçe otobüs hattının Telekom 4. ve 5. Bölge otobüs hattıyla birleşmesinin nedeni ise Kalıcı Konutlar-Telekom hattında çalışan otobüslerin doluluk oranının az olması olarak aktarıldı.

Değişikliğin okulların 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlamadan yapılmasındaki amacın ise sistemin vatandaşlar tarafından öğrenilmesi olduğu bilgisi verildi. Ayrıca otobüs saatlerinin ve güzergâhlarının yeni halinin otobüs duraklarına asılacağı aktarıldı.

Yeni düzenlemeyle birlikte otobüsler Güzelbahçe Mahallesi’nden saat başı hareket edecek. Telekom 4.ve5. Bölge’den saat başı ve buçuklarda hareket eden otobüsler artık 10 dakikalık bir gecikmeyle geçecek. 


Haber:Y.SEVER