Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk otobüsü sahipleri bu kez eylem için belediye önünde toplandı. Dağıtılan ücretsiz seyahat kartları nedeniyle her ay 6-7 bin lira zarar ettiklerini savunan otobüs sahiplerinden Hamit Seyis, “Artık pansuman değil ameliyat istiyoruz. Bu sistem böyle devam ederse hepimiz yok olacağız.” dedi.

 

 

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Seyis, “Bizler burada bu hizmeti verebilmek için trilyonlar harcadık ve hala harcamaya devam etmekteyiz. Bu harcadıklarımıza karşılık elbette para kazanmayı hedefledik. Ancak belediyemiz üzerimize kâbus gibi çöktü. Ne dediysek hep ret geldi. On binlerce kişiye ücretsiz seyahat kartı verildi ve verilirken de vatandaşlardan 10 TL kart bedeli alındı. Ben bedava taşıyorsam neden bedava verilmedi bu kartlar. Alınan bu paraların tek bir kuruşu bile biz esnaflara verilmedi. Peki sorarım size taşıma işini belediye yaparken böyle bir uygulama var mıydı? Ağustos ayından bugüne kadar kimimiz evini kimimiz yerini kimimiz aracını sattı bu zamana kadar geldik ama artık dayanacak bir gücümüz kalmadı 6 aydan beri her ay 6 ila 7 bin TL’lere kadar zarar etmek ne demek düşünebiliyor musunuz.” dedi.

 

 

20 OTOBÜSE CEZA KESİLDİ

20 otobüsü belediye önüne çekmek isteyen otobüs sahiplerine emniyet ekipleri izin vermedi. Bunun üzerine otobüs şoförleri tek sıra halinde uzun kuyruklar oluşturarak İstanbul Caddesi'ne otobüslerini park etti. Trafik ekiplerince uygunsuz ve yasal olmayan bir şekilde otobüslerin park edilmesinden dolayı cezai işlem uygulandı.

 

 

Eylemin yapıldığı akşam saatlerinde İstanbul Caddesi’nin adeta kilitlendi. Çok sayıda resmi ve sivil polis belediye önünde hazır bulunurken, Trafik Şube Müdürü Hakan Demir otobüsleri belediyenin önüne sokmak isteyen şoförleri ikna etmeye çalıştı.

9 TALEP SIRALADILAR

Belediye önünde yaptıkları basın açıklamasında otobüs sahipleri isteklerini şu şekilde sıraladı.

1- Araç içerisinde bilet satmak istiyoruz
2- Serbest kartlar yüzde 15 i buldu bu konuya çözüm istiyoruz
3- Avans biniş 1’e düşürülsün fiyatı 2.5 TL olsun
4- Gereksiz duraklar kaldırılsın boş servisler iptal edilsin
5- 65 yaş üzeri serbest kartlar tüm Türkiye’de dağıtılmazken düzce neden dağıttı.
6- Cumartesi ve Perşembe ücretsiz pazaryeri araçları iptal edilsin
7- Araçlardan alınan devir teslim ücreti alınmasın
8- Yıllık alınan alt yapı harcı kaldırılsın
9- Şehir merkezine korsan giren arabalar minibüsler kaldırılsın.

Haber: G. KARDUZ