Aydınpınar'da bulunan ve kaldırılması için yürütülen çalışmalara esnafın ve burada faaliyet gösteren otobüs işletmeciliği yapanların büyük tepkisine neden olan Tuna Garajı meselesi büyüyor. Esnafın imza toplayarak konuyu adli mercilere taşıyacağını belirttiği soruna siyasiler de el attı.

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Kenan Ilgaz, garajın kaldırılmasına yönelik çalışmaları yayınladığı bir açıklama ile eleştirdi. Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in garajın kaldırılması için öne sürdüğü gerekçelerin inandırıcılıktan uzak olduğunu belirterek, alınan kararın siyasi olduğunu savundu.

Açıklamasında Aydınpınar'da sözü edildiği gibi büyük bir trafik yoğunluğu olmadığı görüşünü savunan Ilgaz,. Buradaki minibüslerin şehrin trafiğine herhangi bir olumsuz katkısının söz konusu olmadığını da dile getirdi. Ilgaz, Minibüsçüler arasında çıkan bir tartışma sonucu böyle bir kararın alınmasının ve buna trafik sıkışıklığının bahane edilmesinin olayın gerçek sebebini ortaya koyduğunu iddia etti.

Yüzlerce esnafın mağdur edilmesine yol açacak bir uygulamanın bir sorunun çözümü gibi gösterilmesinin anlaşılabilir olmadığını belirten Ilgaz, uygulamadan derhal dönülmesini istedi. Ilgaz Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e hitaben “Düzce'nin tüm sorunlarının halledildi de bir tek Aydınpınar Garajı'nın mı kaldığını” sorarak, Belediye Başkanını tüm icraatlarında ya siyasi rant, ya da ticari rant peşinde olmakla suçladı.

Bilindiği gibi Düzce Belediyesi İl trafik Komisyonu Kararı ile Aydınpınar'da bulunan otobüs garajının kaldırılacağı gerekçesiyle buradaki otobüsçü esnafının Kiremitocağı Garajı'na gitmesi için bir çalışma başlatmıştı. Bu karara tepki gösteren Otobüs işletmecileri ve çevre esnafı aralarında imza toplayarak garajın kaldırılmaması için mücadele edeceklerini dile getirmişlerdi.