Düzce Belediyesi Eylül ayı toplantılarında toplu taşıma tarifesinde değişikliğe gitmiş, Düzce Belediyesi Denetimli Halk Otobüslerine elektronik kart ile biniş ücreti 2 TL, tek kullanımlık bilet ücreti ise 2, 5 TL olarak belirlemişti. Yeni tarife yarından itibaren geçirli olacak.

 


Düzce Belediye Meclisinin aldığı kararla şehir içi toplu taşıma hizmetlerine yapılan zammın yankıları sürerken, Toplu taşıma araçlarında 65 üstü vatandaşların kullandığı seyahat kartlarına sınırlama geldi. Alınan karara göre bir vatandaş gün içeresinde kartını en fazla iki defa kullanabilecek.



Vatandaşlar konuyla ilgili olarak rahatsızlıklarını dile getirdi. Durumdan şikayetçi olanlar, "Bize devlet böyle bir hak verdi. Biz bu hakkı istediğimiz gibi kullanabilmeliyiz. Alınan bu karardan dolayı otobüslere binemiyoruz. Bu karara tepkiliyiz. Neden böyle bir karar alındığını öğrenmek istiyoruz. Hakkımızı geri verin" diyerek tepkisini dile getirdi.


Belediye encümeni, 65 yaş üstü ücretsiz seyahat kartlarına sınırlama getirilirken engelli ve gazi olanlarda bir değişiklik yapmadı.

 

Haber: Y. SEVER