Düzce Belediyesi yolcuların tamamının karta yöneltilmesi için çalışma başlattı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, otobüs içinde kart satışı yapılamayacağı ve ayrıca yolcuların duraklarda tek kart almalarına izin verilmeyeceği bildirildi.

Bu konuda en fazla vatandaşlardan şikayet aldıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel yeni uygulama hakkında şu bilgileri verdi: “Otobüsler duraklara yanaştığında vatandaşlar tek kart almak için otobüsü bekletiyor. Bu durumda otobüsler zamanında duraktan hareket edemiyor, araç içindeki yolcular da şikayet ediyor. Sonuçta seferlerde aksamalar meydana geliyor, gecikmeler yaşanıyor’

Başkan Yardımcısı Tanyel, Düzce’de 80 bin kart kullanıcısının bulunduğuna dikkat çekerek ‘Aslında kart kullanımına yolcularımız alıştı. Ama nedense hala kart kullanmamakta ısrar eden yolcularımız bulunuyor. Ne yazık ki bu durum seferlerimizi aksatıyor. Yeni uygulamayı hızlandırmak için kart dolum şubelerinin sayısı artırıldı. Artık hiç kimse yetersiz bakiyeli kart kullanmamalıdır’ dedi. Tanyel yeni uygulamaya 30 Ekim tarihi itibarıyla başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Haber; R. BAL