Düzce’de zaman zaman şikayetlerin yoğunlaştığı ve şehirlerarası ulaşımı sağlayan Çoban Otogarı’nda gündüz saatlerinde elektrikler kesilince otogarın içler acısı durumu bir kez daha ortaya çıktı.

Sedaş ekipleri gündüz saatlerinde aboneliği bulunmadığı gerekçesiyle otogarın elektriğini kestiler. Aboneliği bulunan firmalar elektriklerini açtırırken, yolcu bekleme salonu karanlıkta kaldı. Yolcuların ısınması için konulan elektrikli ısıtıcılar da çalışmayınca üşüyen yolcular firmaların yazıhanelerine konuk edildi ama fiziki mekanın yetersizliği nedeniyle birçoğu dışarıda  kaldı.

Firma yetkilileri konuşurken otogarın içler acısı hali bir kez daha gözler önüne serildi. Çığırtkan diye tabir edilen kişilerin yolcuları taciz ettiğini ileri sürerek bu sistemin kaldırılması gerektiğini söyleyen firma çalışanları, tuvaletlerin bakımsızlığı ve pisliği, mescitlerinin olmaması ve fiziki mekanın darlığı nedeniyle otogarın Düzce’ye yakışmadığını bir kez daha dile getirdiler.

Çoban Otogarının Türkiye’de başka hiçbir yerde bulunmayacak kadar olumsuz koşullara sahip olduğunu dile getiren seyahat acentesi çalışanları bu otogarın yenisi yapılana kadar ıslah edilmesinin zorunlu olduğunu sözlerine eklediler.