Yalı Mahallesi’ni, Cumhuriyet Meydanı’nı, liman içini ve üst kısımlarını kapsayan geniş bir alanda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımın devam ettiği Akçakoca'da hak sahiplerinin büyük kısmıyla görüşmeler tamamlandı. Akçakoca'nın ilk Düzce'nin ise ikinci dönüşüm projesi ile ilgili Öncü Haber'e özel açıklamalarda bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi.

"Hukuk yoluyla çözeceğiz"

Kentsel dönüşüm çalışmalarının yat limanına dönüştürmeyi hedefledikleri merkezdeki liman içi bölgesinde sürdüğünü belirten Yemenici, "Yaklaşık 10-11 dönüm arasında bir alan burası. Tabii biz bu çalışmaya başlarken şunu hedefledik bu bölgenin gerçekten hem turizme kazandırılması hem ticaret merkezi olması noktasında böyle bir irade ortaya koyduk. Şuanda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Yaklaşık 1000’e yakın hissedarla muhatap olduk ve bu ilgili alanın yaklaşık yüzde 95’ni çözdük. Şuanda barış yoluyla anlaşmalarımızı imzaladık. Küçük bir kısmı kaldı. Onu da mahkeme yoluyla, hukuk yoluyla çözeceğiz inşallah." dedi.

"Bilgi kirliliği yaşanıyor"

Mahkeme süreci ile ilgili yanlış bilgilerin aksettirildiğini belirten Başkan Yemenici, "Burada bir küçük bilgi kirliliği yaşanıyor mahkemenin yürütmeyi durdurduğu kararıyla ilgili. Böyle bir durum söz konusu değil. Nihai kararı Zonguldak Bölge İdari Mahkemesi en kısa sürede verecektir. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Gerekli savunmalarımızı da yaptık. Üniversitelerden de ek raporlar da isteyecek şekilde." diye konuştu.

"O bölgedeki otopark problemini de çözecek"

İnşaatı yapacak olan TOKİ'nin projeyle yakından ilgilendiğini ifade eden Yemenici, şöyle devam etti: "TOKİ başkanımız yerinde müşade etme anlamında buraya birkaç kez geldi. TOKİ’nin de çok önemsediği bir proje. TOKİ ile ortak yaptığımız bir proje bu.Tasarım anlamında da çok önemli bir proje. Bununla ilgili bir ödül de aldık. Bu alan bittiğinde yaklaşık 12.000-13.000 m² ticari alan ve bir o kadar da katlı otopark olacak. O bölgedeki otopark problemini de çözecek. Gündüzleri gitmeye korktuğumuz bölge, ışıl ışıl ticaretin olduğu bir bölge haline gelecek."

Haber: C. ÜSTÜNER