Otoyol ve köprü çalışanları taleplerine dikkat çekebilmek için iş yavaşlatma eylemi yaptı. KESK’e bağlı Yapı Yol Sen’in Düzce İl Temsilcisi Ahmet İspir ve sendika üyeleri Spor Sokak’ta bir basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında sendikaya KESK’e bağlı diğer sendikaların yönetimleri ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

İspir zaman zaman sloganlarla kesilen konuşması sırasında bu zamana kadar seslerini duyurmak için iş yavaşlatma ve bırakma eylemleri dahil olmak üzere birçok eylem yaptıklarını söyledi. Kendilerinin her türlü hukuksuzluğa mahkûm edilen, tüm özlük haklarından mahrum edilen sözleşmeli çalışanlar olduğunu söyleyen İspir, özlük haklarının iyileştirilmesi için hazırlanan yasa tasarılarının mecliste beklediğini söyledi.

İspir taleplerini sıralarken, kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesini, Maliye Bakanlığı, TBMM Genel kurulu ve İller Bankası’nda bekletilen yasa taslaklarının hemen yasalaşmasını istediklerini dile getirdi.

Otoyol çalışanlarının fiili hizmet zammından yararlandırılmasını talep ettiklerini söyleyen İspir, köprü ve otoyolların ücretsiz olmasını, iller bankasının kapatılmamasını, sözleşmeli personele kadro verilmesini, Sosyal Güvenlik Yasası’nın geri çekilmesini talep etti.