17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden Türkiye’de kaos ortamı oluşturulmak istendiğini savunan Düzce Sivil Toplum Platformu Cuma namazı çıkışı belediye meydanında basın açıklaması yaptı. Siyasilerinde katılım gösterdiği basın açıklamasında ABD Elçisi’nin resminin bulunduğu ve “Halkbank için uyarımız sonuçsuz kaldı imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” sözlerinin yer aldığı dövizler dikkat çekti.

 

 

Memursen İl Başkanı Orhan Kılıç’ın yaptığı basın açıklamasında, başlatılan operasyonlara karşı yolsuzluklarla mücadelenin kararlıkla devam etmesini, ülkenin yakalamış olduğu huzur ortamının ve ekonomik istikrarın bozulmasına yönelik girişimlerin engellenmesi çağrısında bulundu…

Yetim hakkına kastedip, millet kasasını gasp edenlerin cezalandırılması gerektiğinin altını çizen Kılıç, darbelerle ve sinsi senaryolarla millet iradesini yok etmeye çalışanların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

 



Kılıç, “Türkiye’yi hedef alan operasyonların fert fert bütün milletimiz tarafından el birliği ile püskürtülmelidir. Yolsuzluk Operasyonu kılıfı Türkiye’yi 300 yıl geriye götürme operasyonudur.Bu operasyon Erdoğansız bir Türkiye operasyonudur. Bu operasyon Türkiye’yi değersizleştirme projesidir. Kimse aklımızla alay etmesin. Bu operasyon seçimlere üç ay kala bir algı ve kanaat oluşturma projesidir… Biz bu filmi 1961 yapımı Merhum Adnan Menderes’in asılması olarak izlemiştik.1980 Kenan Evren darbesi olarak izlemiştik.28 Şubat post-modern darbesi adıyla izledik. Senaristlerde de değişse, figüranlar da değişse, bu filmi daha önce izledik. Oynanan oyunun farkındayız. Bu oyunu bozacak, milli iradeyi kimseye çiğnetmeyeceğiz…”dedi.

 Basın açıklaması edilen dua ile son buldu.

Haber: S. KAŞKIR