Geçtiğimiz ay Kaynaşlı mevkiindeki bir fabrikada iki sendikanın örgütlenme mücadelesi haberlere konu olmuştu. İki sendikanın da aynı fabrikada örgütlenmek istemesi iddiaya göre bir takım olumsuz olaylara sebep olmuş, bazı işçiler adliyeye şikayetlerde bulunmuştu. Fabrikada çoğunluğu sağlayan Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş Sendikası ise Düzce İl Başkanlığı binasını törenle açtı ve açılış sonrası fabrika işçilerine iftar verdi. Açılışa Hak-İş Sendikası Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç ve Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da katıldı.


İl Başkanlığı binasının açılış kurdelası kesilmeden önce dualar okundu ve ardından, Hak-İş Sendikası Konfederasyon Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç ve AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu binanın açılış kurdelasını davul zurna eşliğinde kesti.

Açılışın ardından ilk olarak Öz İplik İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, il başkanlığı binasının tekstil işçilerine hayırlı olmasını diledi ve sözü Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’a bıraktı. Arslan, en hızlı örgütlenmeyi kendi konfederasyonlarına bağlı olan Öz İplik-İş Sendikası ile bu fabrikada yaptıklarını söyledi ve çalışma hayatında bazı uygulamaların değişmesi gerektiğini vurguladı.

 

Arslan, “Başka iş kollarında da örgütlenmelerimiz var ancak en hızlı örgütlenmeyi Öz İplik-İş Sendikası bu fabrikada gerçekleştirdi. İnşallah bu ilk olmayacak ve son da olmayacak. Çalışma hayatında çözülmesi gereken bazı sorunlar var, bunlardan bir tanesi kamudaki taşeron uygulamalar. Kamudaki taşeron uygulamalarının hem emekçiler üzerinde hem sendikalar üzerinde hem de sosyal barış üzerinde ciddi bir tehdit oluşturduğunu görüyorum. Aynı masada aynı işi yapan arkadaşlarımızın sadece taşeron işçisi olduğu için farklı ücretlerle çalıştırılması ve onların ücretli köle gibi görülmesi kabul edilir bir durum değil. O nedenle Hak-İş, taşeronlaşma konusunda ciddi bir mücadele başlatmıştır” şeklinde konuştu.


İl binasının açılışının ardından sendikaya üye olan fabrika işçilerine Belediye Sosyal Tesisleri’nde iftar verildi.

 

 

Haber;E.Tınaz