10-16 Mayıs Engelliler Haftası olması dolayısıyla Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nda unutulmayacak bir program düzenlendi. 63 özel bireyin 1 gün de olsa vatani görevine yerine getirmenin mutluluğunun yaşandığı programda özel bireyler temsili olarak yeminlerini de etti.
Programa Vali Yardımcısı Hasan bağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Barosu Başkanı Azade Ay, asker olmanın sevincini yaşayan 63 özel birey ve aileleri katıldı.



“Hiçbir engel bu vazifeye engel olamaz”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bu özel günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya şunları kaydetti:

“Askerlik görevi her Türk vatandaşının temel görevidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun gururunu ömür boyu yaşamaktadır. Silahaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve hürriyetlerini bir gün de olsa yerine getirmek için bugün burada toplandık. Gelen arkadaşlarımız heyecanla kıyafetlerini giymiş onurlarıyla karşımızda durmaktadırlar. Hiçbir engelin bu vazifeye engel olamayacağını biraz sonra yemin ederek her bireye göstereceksiniz.”



“Bu vatan için seve seve canımı feda etmeye hazırım”
Törende yemin eden özel bireylerden Jandarma Er Engin Çiçek ise şunları kaydetti:

“Şu anda kutsal bir görevi yerine getirmek için burada bulunuyoruz. Bugün bir hayalimizi gerçekleştirdik. Vatani görevimizi yerine getirdik. Bugün bizlerin ömründe ayrı bir sayfa açıldı. Kahraman askerlerimizin arasına bizde bir gün süreyle katıldık. Kim demiş engelliler askerlik yapamaz vatanına ve milletine sahip çıkamaz diye. Gerçi biz engelli değiliz. Asıl engelliler düşünemeyen, üretemeyen kişilerdir. Bu vatan için seve seve canımı feda etmeye hazırım”



Konuşmaların ardından programa katılan 63 özel birey asker olmanın gereği olan askerlik yeminini etti.



Program temsili askerlere terhis belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi.


















Haber: M.AYDIN