Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ay’ın katıldığı programda inşaatı tamamlanan ve hizmete başlayacak olan Özel Eğitim Merkezi konuşuldu.
 

 “Binamız bitmek üzere”

Engelli çocuklar için inşa edilen Özel Eğitim Merkezinde temel atma işleminin 2 yıl önce yapıldığını hatırlatan Vali Dağlı, “Okulumuz sizlerin desteği, gayretiyle ve tabi özel bir müteşebbis olarak Hidayet Türksevenbüyüğümüzün ilk harcı atmasıyla başlamıştır. Sonra devlet olarak biz bunu tamamlandık. Baktık ki sadece okulla bu iş tam taçlanmayacak. Nasıl taçlandırabiliriz diye düşündük.Yanına engelli havuzunun, spor salonu olduğu, çocuklarımızın vakit geçirebilecekleri ve topluma her yönüyle kazandırmak için yaptığımız binamız bitmek üzere. Yakın bir zamanda açılışını hep beraber yaparız. Okulun donanımları yapılıyor. İnşallah güzel bir hizmet olacak” şeklinde konuştu.


“Düzceli olarak yapılanların farkında değiliz”

Yapılan çalışmaların Düzce’de fark edilmediğini savunan Başkan Ay, “Düzce Kusursuz bir şehir olma noktasında belli bir aşamaya geldi. Bunu görmek için bütün Beyaz Ay Derneğinin üyeleri 1 ay sonra gelip, bunu burada izleyecekler. Biz bir Düzceli olarak yapılanların farkında değiliz ama bunun ulusal bir boyutu olduğunu gördüler. Yaptığımız çalışmaları Türkiye’ye tanıtmak istiyorlar”dedi.


“Engelliler olarak neler yapabileceğimizi gösteriyor”

Kusursuz Kafe’yi ‘gerçekten kusursuz’ diyerek niteleyen Lokman Ay, “Her türlü engel durumundan insan gelebiliyor. Her türlü ekonomik seviyeden insan gelebiliyor. Bu kapı sonuna kadar açık. Afişlerden de fark etmişsinizdir faturada yüzde 10 indirim yapılıyor. Enflasyona ciddi bir katkı sağlıyorlar. Bu da bizim engelliler olarak nerelerde, ne yapacağımız konusunda bir ipucu veriyor. Taşeron yasasından sonra bir çok engelsiz vatandaşımız Belediye çalışanı oldu. Bu engelliler için büyük bir fırsata dönüştü. Yeni alınan çalışanlar sayesinde, engellilere kota açığı doğdu” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva tarafından, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay’a günün anısına hediye takdim edildi.