Engelliler bugün bütün “ engelleri” aştı. 16 Mayıs Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 2. Özel Eğitim şenliği Belediye önünden bando eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. Protokol ile birlikte engellilerin katıldığı yürüyüşe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Anıtpark’ta sona eren yürüyüşün ardından Düzce’de faaliyet gösteren özel eğitim merkezlerinin gösterileri sergilendi. Bedensel ve zihinsel engelliler aileleri ile birlikte şenliklerin tadını çıkardı. Özel eğitim merkezleri tarafından açılan stantlar büyük ilgi gördü.

Düzce Üniversitesi Trabzonlular grubu tarafından getirilen akülü sandalye engelli bir çocuğa armağan edilirken, çocuklar ellerinde “ Engeller bizi durduramaz, engelsiz hayat istiyoruz” gibi yazılar yazan pankartlar taşıdılar.

Anıtpark’a gelen Vali Adnan Yılmaz, engelli çocuklara ve ailelere ilgi göstererek sohbet ederken, bir engelli annesi ile yaptığı konuşmada, engellilerin söyleyemediklerini kendisinin söyleyeceğini belirtti.

 

Dominos’tan Pizza desteği

 



Dominos Pizza Düzce Şubesi eğitim şenliklerine pizza ile destek verdi. Otistik çocuklar eğitim merkezinin açtığı standa bedelsiz verilen pizzalar çocuklar tarafından satılırken, pizzalardan elde edilen gelirin çocukların eğitimi için harcanacağı öğrenildi. Dominos Pizza Düzce Şubesi sahibi Zülkif Şahin, engellilere böyle bir destek vermekten dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. 
 

Haber: H. İŞCAN