Hukuk işlerini bu zamana kadar yarı zamanlı Avukat ile görmeye çalışan Düzce İl Özel İdaresi’ne avukat kadrosu açılması ile ilgili  talep, İl genel Meclisi’nin bugünkü birleşiminde kabul edildi. Geçtiğimiz Kasım ayı toplantılarında Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen ve o zaman da tartışmalara neden olan kadrolu avukat meselesi yine enine boyuna tartışıldı.

Meclis üyesi Ersin Kavil tam zamanlı avukatın maaşının 1490 YTL olduğunu, bu ücretin yarı zamanlı avukat tutulduğu zamanlarda bu paranın yarısından az olduğunu, bu maaşın milletin vergilerinden çıktığını söyleyerek itiraz etti. İGM üyesi İsmail Arslan’ da yarım zamanlı avukattan Özel İdarenin zarar gördüğünü, gereken takiplerin eski usülle gereğince yapılamaması yüzünden idarenin maddi kayıplara uğradığını söyledi.

Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel ise, Atamanın vali tarafından yapılacağını, mecliste sadece kadro açılması ile ilgili bir konunun görüşüldüğünü belirtince geçilen oylamada Özel İdareye avukat kadrosu açılmasına ilişkin komisyon raporu kabul edildi.