Yaklaşık 1 yıl önce Özel idareye devri yapılan Kalıcı İşyerleri, ilk başlarda kamu kurum ve kuruluşları tarafından paylaşılamıyordu… İl genel meclisi tarafından değerlendirilerek tahsisi gerçekleştirilmesi beklenen İş Merkezleri kurumlara geri iade edilmeye devam ediyor…

 

 

Daha önce Düzce'de Kredi Yurtlar Kurumu ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne verilen kalıcı iş yerleri harap olduğu gerekçesi ile istenmemesi üzerine tahsisler İl Genel Meclisi tarafından iptal edilmişti. Bugün bir kurum daha talebini geri çekti. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı bakanlık Bürosu tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan 10 adet işyerinin Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Otopsi Merkezi yapılmak üzere 10 yıllığına tahsis talebi meclise sunuldu. Mecliste görüşülen kararda Adli Tıp kurumunun D-100 karayolu kenarında 6 dönümlük hazine arazisine yapılmasının daha doğru olacağı bildirildi.

 

Son olarak Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da talebini geri çekmesi üzerine bir dönem kapış kapış giden iş merkezleri İl genel meclisinin elinde kaldı… Yıllardır atıl kalan madde bağımlıların yuvası haline gelen ve hırsızlar tarafından yağmalanmaya başlanan iş merkezlerinin kaderi değişmedi.

 

Harap durumda olan kalıcı işyerinde bakım onarım maliyetinin yeniden yapım üstüne geçince sonuç değişmedi. Talep yoğunluğundan Düzce üniversitesinin kendisine yer bulamadığı iş yerleri şimdi yeni sahip arıyor…

 

ŞİMDİ TALEP OLSUN HEPSİNİ ÜNİVERSİTEYE VERELİM

 

Konuyla ilgili mikrofon uzattığımız İl genel Meclisi Üyeleri de Kalıcı İşyerlerinin elinde kaldığını doğruluyor… Meclis üyeleri, hak sahipleri ile dükkanları takas etmesi için oluşturulan Takas Komisyonun da işlevini yerine getiremediğini savundular… Hatta bir dönem talebi geri çevrilen Düzce üniversitesine de çağrıda bulunan Meclis üyeleri dahi oldu…

 

MHP’li Meclis Üyesi Ergin Özensel, “Baştan yağması vardı, herkes talep ediyordu. Bin 60 adetti. Bunu yetiştiremedik sayısı bile az geldi. Şimdi herkes iade peşinde… Önceden ücretsiz diye cazibe merkezi haline geldi. Sonradan yerleşim yerleri ve konumlarının uygun olmadığı düşünüldü. Daha az masraflı başka teminlerine eline gidildi. Daha az masrafla kendilerinin yapacağı söylendi.Düzce üniversitesine bu yerlerden bulup veremedik. Şimdi talep olsun hepsinin üniversiteye verelim. Buyursun hepsini şimdi Düzce Üniversitesine verelim. Üniversite bizim için gerçekten önemli bir kurumdur. İsteyen varsa bu 2 ay da verebiliriz. Bir celselik işti. Takas komisyonu işlevini yerine getiremedi.” Dedi.

 

ASTARI YÜZÜNE GEÇTİ

 

İl genel Meclisi üyelerinden Harun Veziroğlu da takas konusunun halledilmemiş olmasına dikkat çekti..

Harun Veziroğlu, “ iş merkezleri ticarethane olarak projelendirildiğinden dolayı tadilatı gerekiyor. Astarı yüzüne geçtiği içinde geri iade ediliyordu. Biz bunları tahsis edeceğiz. Ancak bizim en büyük sıkıntımız takastı. Takası halledemedik. Komisyonumuzun sadece görevi takas yapılacak yerlerin tespitiydi tespiti yapıldıktan sonra değerlendiririz.” dedi.

 

İNCELEMEDEN İSTEMİŞLER

 

Meclis üyesi İbrahim Canpolat ise gerekli inceleme yapılmadan kurumların talepte bulunduğunu bildirdi… İbrahim Canpolat, “İstediklerini incelemeden istemişler. İnceledikleri zaman yaptıklarını maliyetin yüksek olduğunu görmüşler ve vazgeçmişler. Bizim de yapacak bireyimiz yok. Şuanda hepsi elimizde… İnşallah hayırlı yerlere tekrar verebiliriz.” diye konuştu.

 

BİZİM İÇİN SIKINTILI BİR İŞ

 

Kazım Sağlam ise  yeniden değerlendireceğini belirtti. Kazım Sağlam, “bizim için sıkıntılı bir iş. Biz taleplere hemen hemen cevap vermeye çalıştık. Ne ilahi hikmetse daha sonradan vazgeçtiler. Hiçbir bedel talebimizde olmadı. Ufak tefek bahanelerle bu işi şimdilik geri çevirdiler. Şimdi gelen talepleri yeniden değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Haber;S. KAŞKIR