İl Genel Meclisi üyeleri Çevre Sağlık Komisyonu’nun talebiyle Gümüşova Selamlar Köyü’ndeki ağaç dikim alanına fidan dikti. Vali Ali İhsan Su, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erdoğan Ülker,
İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül ve İl Genel Meclis Üyelerinin katıldığı ağaç dikim töreninde herkes kendi fidanının elleri ile toprakla buluşturdu ve ilk can suyunu verdi. Ormanın ve ağaçların önemine değinen Vali Su, tüm vatandaşlara ağaç dikmelerini tavsiyesinde bulundu.

Vali Su“ Bugün bir ağaç dikim faaliyetini gerçekleştiriyoruz. Bu güne kadar ilimizde 5 buçuk milyon fidanı toprakla buluşturduk ve buluşturmaya da devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımız ağaç dikmelerini tavsiye ediyorum.” Dedi.

İl genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül, gelecek nesillerin yeşil bir ortamda yetişmesi için ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bugünkü törende 5 Hektarlık alanda fidan dikimini gerçekleştirildi. İl özel idaresi ve İl Genel Meclisi Üyeleri tarafından toplamda 8 bin 500 adet fidan dikilecek.

OSB’Yİ İNCELEDİ

Öte yandan Vali Ali İhsan Su fidan dikim törenin ardından Gümüşova Islah Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunarak Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven’den bilgi aldı.
Vali Su, “Gümüşova’daki ıslah OSB çalışmalarımız devam ediyor. Bayıdır burada bir çalışmamız var. Kısa sürede sonuçlanır. Daha modern ve ıslah edilmiş bir sayı bölgesine kavuşur… Çilimli OSB içinde hukukun sonucu bekleriz.” diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR