Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan engelli bireyler Türkiye nüfusunun ise yüzde 12.3’ünü oluşturuyor. Böyle önemli bir çoğunluğa sahip engelli bireylerin kendi hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak ve onların yaşam kalitesini artırarak topluma kazandırılmasının hedeflenmesi amacıyla ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Düzce Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hayallerimiz ve Biz” etkinliğine Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı, İl Jandarma Alay komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, özel öğrenciler ve velileri katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program okulun tanıtım slaytının izlenilmesiyle devam etti.

Programda okul öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisi, söyledikleri ilahi ve şarkılar izleyenler tarafından tam not aldı.

Etkinlikte, okul öğrencileri ve Düzce Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri ile ortak hazırladıkları resim sergisinin açılışı ile son buldu.










Haber: Ö. YILMAZ