Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı aracılığıyla üniversiteye önemli bir gelir sağlayan kantin ve kafeteryanın kapısına kilit vurulmasının ardından hastane bahçesinde seyyar büfe türedi.. Valiliğin kararıyla görevlilerin gözetiminde boşaltılan kantinin akıbeti belirsizliğini korurken, hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı mağduriyeti kar'a dönüştürmek isteyen özel şahıslar hemen devreye girdi.



Kantin ve kafeteryanın kapalı olması nedeniyle hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının büyük sıkıntı yaşadığı Üniversite Hastanesi'nde Konuralp Belediyesi vatandaşlara hizmet vermek adına Otobüs Kart Dolum İstasyonu'nu özel bir şahsa geçici bir süreliğine büfe olarak tahsis etti. Özel sahsa ait vergi tabelasısız iki buzdolabı ve bir çay ocağından ibaret olan büfede fiş kesilmeden satış yapılıyor.



Üniversite Hastanesi'nde Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı tarafından işletilen ve geçtiğimiz günlerde İl İdare Kurulu kararıyla kapatılarak kapısına kilit vurulan kantin ve kafeteryanın eksikliği hastaneye gelen hasta ve hasta yakınları tarafından iyice hissedilir oldu. Gıda ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu kantinin kapısına kilit vurulması vatandaşları mağdur etti. Geçici büfelerde sadece simit, poğoça ve su satışının yapılması bazı hastaların kaldırım kenarlarında oturarak sıcakta beklemesi hastaya verilen değeri gözler önüne seriyor.



Yaklaşık 2 haftadır kantinin akıbetinin ne olacağı belirsizliğini korururken hasta ve hasta yakınları " Burası yok sayılamaz. Kapatılmışsa yerine geciktirilmeden yenisi yapılmalıydı" dedi.



Kantinin biran önce hizmet vermeye başlamasını isteyen hasta ve hasta yakınları yiyeceklerini artık evden getirmeye başladı. Hastane bahçesinin piknik alanına dönüştüğünü ifade eden hasta yakınları, biran önce kantin hizmetinin tekrar verilmeye başlamasını istedi.

Haber: S. KAŞKIR