Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Özel Harekât Daire Başkanlığı olmayan illerde kurulan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Acil Müdahale Timi bugün Cumayeri’nde bulunan atış poligonunda eğitim yaptılar. 13 kişilik ekip acil operasyonlar dâhil her türlü olaya müdahale edebilecek şekilde eğitim alıyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Cengiz Çakırtepe tarafından verilen eğitimde acil durumlarda timin ne yapması ve olaya nasıl müdahale etmesi konusunda eğitim verildi.

Özel Harekât Dairesi’nin olmadığı illerde yaşanabilecek acil operasyonlara müdahale edebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile acil müdahale timleri kuruldu.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve 2 şube müdürü, 2 komiser yardımcısı ve 9 polis memurundan oluşan acil Müdahale Timi, her türlü olaya hazırlıklı yetiştiriliyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terör ve Asayiş Şubelerinde görevli kendi alanlarında uzman polislerden oluşan tim, Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda 2010 yılından bu yana eğitim alıyor.
Bir yıldır da Düzce’de çeşitli eğitimler yapan Tim her türlü olaya karşı hazır kıta bekliyor.
3 ayda bir yapılan Eğitim atışları ile kendilerini hazırlıklı tutan tim ayrıca her 6 ayda bir de eğitim atışları ile kendilerini yetiştiriyor.

 Haber; R. BAL