Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın uyuşturucuyla mücadele konusunun görüşüldüğü esnada "Türkiye'nin neresinde metruk  yapılar, viranhaneler bulunuyorsa bunların süratle yıkılması, ortadan kaldırılması gerekiyor"  şeklindeki açıklamasının ardından bazı il ve ilçelerde  özellikle deprem görmüş metruk binaların yıkımının başlamasının ardından Düzce'de özel şahıslara ait bir bina sahipleri tarafından yıkılmasına rağmen hasar görmüş deprem kalıntıları metruk binaların yerinde sayması endişeyle izleniyor.İşte bunlardan biri binlerce insanın her gün önünden geçtiği Atatürk Bulvarı'ndaki Kredi Yurtlar Kurumu'na ait  (KYK)Yurt binası...

Başbakan yardımcısı Arınç'ın  "uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmiş binaların yıkılması yönündeki" açıklamasının ardından ö özellikle sentetik uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmiş Koçyazı Mahallesi’ndeki atıl kereste fabrikası. sahipleri tarafından yıkıldı.

 

Özel şahsa ait bir bina yıkılmış olmasına rağmen Kredi Yurtlar Kurumu’na ait depremde ağır hasar görmüş beş katlı bina 'yandaki binayla temelleri aynı olması' gerekçe gösterilerek yıkılamıyor.

 

1-7 mart tarihleri arasında kutlanan Deprem Haftası içinde olduğumuz bugünlerde devlete ait bir binanın 16 yıldır adeta "deprem anıtı " gibi şehrin en merkezi yerinde tehlike saçan bir yapı olarak bekletilmesi değişik yorumları beraberinde getiriyor.

Bu binanın yıkımını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı onaylamıyor yoksa Belediye mi yıkımda zorlanıyor. Ya da hangi "gizli güç" bu binanın yıkımı konusunda "gerekçe" üretiyor..

Haber;E.TAYHAN